Certifierade kablar, varför då?

Vi vill ge kunderna trygghet när de handlar Nördic-kablar. Därför har vi valt att certifiera våra HDMI-kablar. Utöver det utvecklar vi kablar som också håller bra och är snygga. 

För konsumenter är det en enorm uppsjö med prylar. Vi vill göra det enkelt för våra kunder och konsumenter att välja rätt och göra ett bra val. Certifering hjälper, men vad är det nu egentligen och vem gör det? Vi förklarar lite mer.

Vem certifierar då?

Alla Nördics HDMI 2.1 kablar är certifierade av HDMI organisationen. Detta innebär att dessa har testats och godkänds av organisationen. Varje kabel är märkt med en unik QR-kod som kan scannas för äkthetsverifiering.

HDMI organisationen består av världens ledande tillverkare av konsumentelektronik, persondatorer, mobila enheter, kablar och komponenter. Detta är en öppen branschorganisation med uppdrag att främja ett bredare branschdeltagande i utvecklingen av framtida versioner av HDMI-specifikationen och att ytterligare utöka ekosystemet för kompatibla, HDMI-aktiverade produkter. HDMI Forum har för närvarande ett medlemskap bestående av över 90 företag i hela världen.

Varför är det viktigt med CERTIFIERADE HDMI 2.1 kablar?

Certifierad betyder 100% HDMI 2.1 prestanda och 100% kompatibilitet med alla monitorer, datorer eller andra enheter som finns på marknaden som klarar av HDMI 2.1 specifikation.

"Trust the cable with the label"

Certifieringen är det enda HDMI-kabel testprogram som:

  • Administreras av representanter för HDMI-specifikationen
  • Kräver att varje längd på varje modelllinje testas
  • Kräver att varje kabel testas på ett officiellt HDMI-auktoriserat testcenter
  • Granskar regelbundet kablar för fortsatt testöverensstämmelse under produktens livslängd
  • Kräver en egen etikett mot förfalskning på varje produkt

'PREMIUM' och 'ULTRA HIGH SPEED' Certifiering

Ultra High Speed HDMI-kabeln är den första kabeln som definieras av HDMI Forum. Ultra High Speed HDMI-kablar överensstämmer med stränga specifikationer som är utformade för att säkerställa stöd för högupplösta videolägen som 4K med 50/60/100/120Hz och 8K med 50/60Hz samt nya funktioner som eARC och VRR. Ultra High Speed HDMI-kablar överträffar kraven i de senaste internationella EMI-standarderna för att avsevärt minska sannolikheten för störningar av trådlösa tjänster som Wi-Fi. Mer om just Ultra High Speed certifiering kan du läsa här.

Premium High Speed HDMI®-kablar testas för att säkerställa kvalitet för funktionsrikt 4K/Ultra-HD-innehåll. Programmet är utformat för att ge slutanvändare förtroende när de köper nya HDMI® -kablar för sina 4K/UltraHD-produkter som kan innehålla funktioner som 4K@60Hz, BT.2020 och HDR.

Nörda in dig mer på https://www.hdmi.org 

HdmiNördic certified cablesNördlabb