En mini studio på 10 minuter

Vi preppar oss fysiskt och mentalt för att göra en NÖRDLABB interview och tittar på olika uppsättningar. Vi städade av matbordet på lagret och skapade snabbt en mini-studio på 10 minuter med enbart saker vi själva säljer.

Det vi vill göra är att enkelt kunna skapa en bra miljö för att kunna spela in en ljud-sändning med lite video till det. Vi har extrem stark och dålig belysning på lagret och akustiken med 8 meter högt i tak är inte fantastisk heller. Men, vi är kreativa och gick på jakt i lagret för att hitta det vi behöver: 

1. Mikrofon med popfilter som kan placeras mot de som talar

2. Akustik dämpare för att ta bort bakgrundsljud och fokusera rösten

3. Ring light för att lysa upp de som sitter vid bordet.

4. Någon hubb eller dockningsstation för att koppla allt till en MacBook Pro som bara har USB-C/Thunderbolt portar. 

5. Högupplöst kamera för inspelningen.

Det år många av kundernas favoritprodukter som vi nu plockade ihop i en uppsättning och det blev riktigt smidigt faktiskt. Vi tar en titt på dessa delar:

1. FIFINE T669 USB Mikrofonkit

Ett otrolig bra kit med allt man behöver. Allt finns med för att podcasta, sjunga etc. Vi valde att använda själva bordsstativet för att kunna svänga runt mikrofonen om det skulle behövas. Solida grejer och en bra mikrofon. FIFINE bekräftar en gång till att de kan sin sak. Det vi också gillar är att det är en bra förpackning som lätt kan skickas. 

 

2. Mikrofonskärm

Under dagen vi byggde vår mini-studio måste fler har haft samma tanke. De sista 5 akustikskärmarna såldes plötsligt slut. Men fler kommer ju! Vi fick då använda en tidigare version med bara 3 väggar, men vår nya modell har 5 väggar som ger bättre förutsättningar. Det hjälper otrolig mycket med att ta bort bullret vi har här på lagret.

3. Ring light

Att lysa upp våra ansikten kommer att göra stor skillnad. Belysningen hos oss kommer mest ovanifrån och på kamera kan man tro att vi inte har sovit särskilt mycket pga av detta. Även om det kan vara rättvist att vi ser lite trötta ut så ser vi heller skarpa och bra ut :) Vi valde RING-103 med enbart vita toner men det går bra att sätta lite mer färg på en studio med en RGB ring light. Du hittar våra olika varianter här. Otrolig enkelt att sätta upp faktiskt, bara skruva fast stativ och mobilhållare och koppla in med USB.

4. Dockningstation för att koppla allt

Det där med USB blev ju skojigt. Vår marknadskille har en MacBook Pro av den nyare varianten. Och Apple gillar ju att enbart stoppa in 4 USB-C/thunderbolt portar. Nu är båda mikrofon, kamera och ring light försett med en USB-A kontakt. Så, vi hittade snabbt en dockningsstation och allt funkade direkt och på köpet det blev lite mer städat på en gång.

5. Webcam med hög upplösning

Vi har lite olika webbkameror så vi valde helt enkelt den som har 2K upplösning. Det är mer än vi behöver och absolut bättre än den inbyggda kamera i den MacBook Pro vi använder. Fördel med denna kamera är också att den är roterbar, så även om den sitter på en stativ eller annat kan vi enkelt vrida den om vi vill. Smidigt.

Att packa ur, skruva ihop och koppla in allt via dockningstattionen gick under 10 minuter. Så vet vi det inför nästa gång! och kul att bara springa ut i lagret och hämta allt. Ni kan få hem det 'nästan' lika snabbt från vårt lager här i Stockholm.
Nu ska vi labba vidare här.
NördlabbPodcastSpotlight