Vi har kollat genom några smidiga lösningar för att förenkla arbetsplatsen.

För att kunna jobba på bästa sätt med bra ergonomi och effektivitet kommer det till en hel del utrustning, skärm och tillbehör som ska kopplas in. Detta skapar ofta rätt mycket kaos på arbetsplatsen. Kaos i antal kablar, antal anslutningar och antal laddare. Visst vore det skönt att endast koppla in en sladd och vara redo för att börja arbetsdagen. Att enkelt kunna koppla loss sin bärbara dator om det skulle behövas alternativt byta lätt mellan olika datorer eller spelkonsoler för att jobba så effektivt som möjligt. 

Användningsområden som våra produkter kan lösa:

1. Att kunna lämna all utrusting kvar på arbetsplatsen och att kunna koppla alla dessa saker med endast en anslutning 

2. Att jobba effektivt med flera olika datorer, consoler men med allting kopplat till samma skärm, mus och tangentbord. 

Här har vi samlat några favorittillbehör som löser en del av trasslet. Inte alla känner till dessa supersmidiga saker och därför har vi skrivit detta inlägg för att hjälpa er att kunna göra rätt val för era behov.

Användningsområde 1: Dockningsstation med USB-C

Vi har valt att ha några riktigt smidiga varianter i vårt sortiment som länkas nedan. Huvudmålet är att enbart behöva koppla 1 USB-C/Thunderbolt port som omvandlas tills så många portar som möjligt för att kunna koppla allt som behövs. Alla har behov av följande i olika grader:

  1. Koppla en eller fler datormonitorer eller TV-appparater för att kunna jobba med extended desktop eller flera desktops samtidigt
  2. Koppla en mängd olika saker med USB koppling som stannar kvar på arbetsplatsen, såsom webbkamera, högtalare, mus, tangentbord, ritplattor osv.
  3. Kunna lämna datorladdare inkopplat för att kunna ladda när man pluggar in dockningstationen (så kallad power delivery PD), men i många fall även kunna ladda telefon eller surfplatta
  4. Tillgång till externa lagringsenheter, tex. SD-kort med bilder eller filmmaterial eller möjlighet att ansluta en extern lagringsenhet och ha snabb överföringshastighet

Här är en enkel översikt av några favoriter, det finns fler varianter här också. Dock-134: Extremt prisvärd och bra med 7 portar inkl 1x4K monitor, pris 250kr.

Detta är egentligen inte klokt för detta pris men vi lyckades. Har man bara behov av 1 extra monitor är det här bästa valet. 

Dock-127: upp till 8 portar med 2 monitorer, pris 500kr

Passar i fickan om det behövs. Bra och komplett för de som behöver 2 monitorer.

Dock-137: Unikt i Sverige hos Nördic, totalt allt-i-ett station med 13 anslutningsmöjligheter, pris 1100kr

Det är svårt att tro att det finns någon som har behov av fler kopplingar än det som denna produkt erbjuder, och till ett rimlig pris.

Dock-136: 13 anslutningsmöjligheter med triple monitorer i en liten förpackning, pris 700kr

Denna produkt är som gjord för dig som daytradar eller jobbar med finans, alternativt övervakning eller  video/musikproduktion. Många tillämpningar med denna lilla rackare.

 

 

Svaret på 2: KVM Switch 

KVM står för Keyboard, Video och Mouse. Switch säger ju vad det är, det ska vara enkelt att kunna Switcha ditt tangentbord, mus och skärm mellan olika enheter. På vissa jobb kan en anställd behöva flera datorer eller servrar som ska styras från sin arbetsplats direkt. Alternativ kan det handlar om spelkonsoler såsom Playstation, Xbox eller någon TV-box. 

Frågor här som alla ska fundera kring är:

1. Hur många enheter ska kunna kopplas direkt? Olika switchar erbjuder olika antal monitorer. Normalt från 1-4 men det kan finnas fler i vissa fall. Alla switchar har nog tillräcklig med portar för tangentbord och mus.

2. Vad är det för typ av anslutning och upplösning för video som krävs? HDMI anslutning, Displayport (DP) eller trådlös överföring med HDCP 2.2. Det kan även vara olika upplösningar från HD till 4K och snart 8K. För de som spelar dataspel kan även refresh rate vara viktigt.

Här är en kort översikt av några switchar vi gillar, men det finns fler olika varianter att nörda in sig på. 

 

 

KVM: Switch 2 PC till 1xHDMI 2.0, pris 480kr

Smidig lösning för att ansluta två datorer med HDMI-utgång till en HDMI-skärm. Genom att använda en tryckknapp kan du växla mellan båda datorerna. Stöd för trådlöst tangentbord och mus samt HDCP 2.2

KVM-101: Koppla 2 PC med DP port till en skärm med DP ingång, pris 560kr

Stödjer 4K, 60Hz (Displayport) och att växla mellan utgångarna  går med knappar på switchen eller en extra dosa som kan placeras på lämplig plats. 

KVM-100: Switch 4 PC till 1xHDMI 2.0, pris 600kr

Anslut upp till fyra datorer med HDMI-utgång till en HDMI 2.0 skärm och en USB enhet. Det går att växla mellan alla fyra datorerna med antingen knappar på switchen eller en liten dosa som kopplas till switchen och kan placeras på bordet. 

KVM-102: Koppla 4 PC till 1xDP med 4K 60Hz och 4xUSB, pris 960kr

Fyra enheter kopplat till en skärm med Displayport. Lika smidigt och bra som de andra med enkla knappar för att byta mellan utgångarna.

  

Har du fler frågor eller behöver du hjälp med att välja en produkt som passar dig? Hör gärna av dig till produktsupporten!

NördlabbSpotlight